Back to our website Check availability and book now
Kunst 10 daagse Bergen

Kunst 10 daagse Bergen

Kleinkunst, Kookkunst & ‘Komputerkunst’ bij In De Aap

Ook dit jaar beleef je weer op allerlei manieren kunst bij Guesthouse & Appartments ‘In De Aap’. Zo kun je op zondag 30 oktober oktober, de laatste zondag van de Kunsttiendaagse, van Kleinkunst genieten. Tijdens deze theateravond worden de kamers van ‘In De Aap’ omgetoverd in podia en zijn er, in samenwerking met het Amsterdamse Tapastheater, verschillende voorstellingen van twintig minuten te zien. Zo zal acteur en tekstschrijver Tim Teunissen uiteenlopende types spelen in de romkom ‘de familie van Tim’. In een andere kamer zijn acteurs Babbe van Kraaij en Ewout Heijbroek te zien met het waargebeurde liefdesverhaal ‘liever verliefd dan wijs’. In kamer drie staat de in Bergen woonachtige Irene Min op het podium. De voorstelling “Dubbel” toont een openhartige, kwetsbare Irene die een inkijkje geeft in haar leven met tekst en songs waarbij de diepte niet wordt geschuwd. Maar dat is nog niet alles.

In de Greenhouse zijn voorstellingen bij te wonen van ‘de vloer op’. Dit hilarische en altijd verrassende improvisatietheater is de afgelopen jaren een groot succes gebleken tijdens de Kleinkunstavonden van ‘In De Aap’. Theater en Suite wordt dit jaar geopend door de Bergense dichter Theo Olthuis. Dan de Kookkunst. Die staat op naam van eigenaar en gepassioneerde hobbykok Emile van den Bergh. Zijn aanschuiftafels zijn een begrip, dus natuurlijk zorgt hij ervoor dat er tussen de theatervoorstellingen door lekkere happen, en ja daar hoort ook een drankje bij, klaar staan. Tot slot de intuïtieve kunst, die gedurende de gehele 10 daagse te bewonderen is. Die staat op naam van kunstenares Wanja. Wanja maakt digital art. Ze hanteert geen potlood of verfkwast. Ook komt er geen doek of papier aan te pas. Nee, Wanja maakt haar kunst met een digitale pen op een I-pad en die afbeeldingen drukt ze vervolgens af op glas. Volgens Wanja ontstaan haar ‘schilderijen’. Van tevoren weet ze nooit wat er uit haar handen komt en welke kleuren ze gaat gebruiken. Ze begint gewoon en laat zich intuïtief leiden door de gevoelens en woorden die er in haar opkomen. Nieuwsgierig geworden? Kom haar digital art beleven. Onze deuren staan open tijdens de Kunsttiendaagse.

Kleinkunstavond: zondag 30 oktober van 17.00-20.00 uur. Waarschuwing: houd rekening met een uitloop, want de acteurs van ‘de vloer op’ weten vaak niet van ophouden. Kaarten: € 27,50 per stuk, inclusief vier voorstellingen en welkomstdrankje, exclusief de kookkunst.

Informatie en kaarten via: feelgoodconcepts@gmail.com

www.indeaap.nl, Karel de Grotelaan 40, 1861 KJ Bergen. 0653364385

This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question.

Published 10-06-2022 / Copyright © Guesthouse & apartments In de Aap